Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رونمایی از زنجیره ۳۰ تایی سانتریفیوژ IR۶، راه اندازی قسمت ثانویه راکتور اراک و نصب ماشین (روبات) جا به جایی سوخت راکتور اراک» سه خبر جدید علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان بود که روز دوشنبه در حاشیه حضورش در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد و گفت که این ها ظرف دو، سه هفته آینده عملی خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، «خراسان» در ادامه نوشت: درباره رونمایی از زنجیره ۳۰ تایی سانتریفیوژ IR۶ باید گفت که طبق برجام ایران ۸.۵ سال پس از برجام (اواسط سال ۱۴۰۳) می‌توانست این زنجیره را مورد تست قرار دهد اما بدعهدی های اروپایی در کنار نقض آمریکایی برجام باعث شد ایران کاهش تعهدات خود را به صورت گام به گام آغاز کند و بر این اساس ایران در چارچوب گام سوم خود کاری را که باید حدود پنج سال دیگر انجام دهد به جلو انداخت و احتمالا تا پایان مهرماه و در آستانه گام چهارم با بهره برداری از این زنجیره سی تایی که حدود ۳۰۰ سو ظرفیت غنی‌سازی ایران را افزایش می‌دهد اقدام مهمی در عرصه تحقیق و توسعه انجام خواهد داد و در عین حال می توان انتظار داشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نیز افزایش یابد.

مورد دیگر موضوع راه‌اندازی قسمت ثانویه راکتور آب سنگین اراک است. صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در توضیح این موضوع اظهار کرد: راکتور اراک یک قسمت هسته‌ای یا اولیه دارد که شامل قلب راکتور از جمله کالندریا می‌شود که میله‌های سوخت و موادی که باید پرتودهی شوند در آن قرار می‌گیرند همچنین یک قسمت ثانویه دارد که این بخش نیز شامل چند ساختمان با تجهیزات پیچیده و پیشرفته است که مبدل‌های حرارتی برای کند و خنک‌کردن قلب راکتور در آنها قرار دارند. در این قسمت آب سنگین جریان داشته و با عبور از لوله‌ها و دستگاه‌های سردکننده و کندکننده، دمای زیاد خود را که ناشی از تبادلات هسته‌ای داخل قلب است از دست می‌دهد.

وی تاکید کرد: این بخش با توانمندی متخصصان ایران و خارج از موضوع کارگروه ۱+۴ ساخته شده است و تست‌های خود را گذرانده و به‌زودی رونمایی خواهد شد.

اما سومین خبر رئیس سازمان انرژی اتمی به ماشین جابه‌جایی سوخت راکتور اراک مربوط بود؛ دستگاهی شبیه روبات که باید سوخت اولیه و سوخت مصرف‌شده راکتور را که به لحاظ حرارت و تشعشع هسته‌ای بسیار خطرناک است و انسان نمی‌تواند جابه‌جا کند، منتقل کند. در واقع هر مجتمع سوخت به یک قطعه فلزی وصل است تا جرثقیل قطبی ۱۲۰ تن بالای قلب راکتور بتواند مجتمع سوخت را به داخل قلب راکتور منتقل کند، اما بعد از یک سال که سوخت‌ها استفاده شدند به دلیل تشعشع بالایی که دارند نیروی انسانی نمی تواند این کار را انجام دهد و باید از ماشین سوخت برای انتقال آنها استفاده کرد.

این ماشین پیشرفته و مهم در این فرایند روی ریلی بالای سر قلب راکتور قرار می‌گیرد و کار جابه‌جایی سوخت‌های مصرف‌شده را به سمت استخر کناره راکتور انجام می‌دهد. این استخر با ۱۰ متر عمق با آب معمولی پر خواهد شد و سوختی که مصرف‌ شده باید به اینجا بیاید تا خنک شود و تشعشع آن نیز پایین بیاید.

شنیده‌ها حاکی است جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد در کمتر از یک ماه آینده و تا پایان مهلت سوم ۶۰ روزه به اروپایی‌ها، موجی از اقدامات هسته‌ای را رونمایی کند و به بهره‌برداری برساند که این سه مورد بخشی از این موج خواهند بود. به نظر می‌رسد این موج بتواند بیش از گذشته جدیت و توان هسته‌ای تهران را در برابر بی‌عملی اروپا نمایش دهد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 8 تحویل جنگنده‌های سوخو 35 به ایران که سطح بازدارندگی و توان دفاعی ایران را به شدت ارتقاء می‌بخشد، موضوعی است که روس‌ها از آن به شکل علنی دفاع می‌کند. در همین زمینه دفاعیات کارشناس روس در شبکه سعودی الحدث را می‌بینید که تمام قد از تحویل این جنگنده‌های مدرن به ایران دفاع می‌کند و درباره مباحث مطرح شده درباره برنامه هسته‌ای ایران نیز می‌پرسد که چرا کسی درباره برنامه هسته‌ای اسرائیل، پاکستان و هند چیزی نمی‌گوید؟ این ویدیوی فوق العاده را با زیرنویس فارسی می‌بینید.

دیگر خبرها

  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • جزئیاتی تازه از دستگیری عوامل اصلی ربودن یسنا
  • تشکیل زنجیره انسانی دانشجویان دانشگاه تورنتو و کانادا برای محافظت از چادر‌های همبستگی مقابل پلیس (فیلم)
  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • معمای بنزین در ایران
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟