Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

چندی پیش کانون فیلمنامه‌نویسان با انتشار نرخنامه‌ای، کف دستمزد نویسندگی هر قسمت از یک سریال برای تلویزیون را ۱۵ میلیون و در شبکه نمایش خانگی ۳۰ میلیون تومان اعلام کرد. این نرخنامه که در زمان انتشار هم واکنش‌هایی را به همراه داشت، به نظر می‌رسد هنوز با شرایط واقعی حاکم بر فعالیت فیلمنامه‌نویسان به خصوص در تلویزیون فاصله دارد و صورت اجرایی پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامد عنقا نویسنده و تهیه‌کننده مجموعه‌های تلویزیونی درباره این نرخنامه گفت: آنچه که در نگاه تلویزیون و حتی شبکه نمایش خانگی نسبت به دستمزد نویسندگان وجود دارد با این نرخ‌نامه منطبق نیست.

وی ادامه داد: شبکه نمایش خانگی مبتنی بر عرضه و تقاضاست و به همین دلیل کمی نرخ‌ها بالاتر است همانطور که در تلویزیون عده‌ای از فیلمنامه‌نویسان مستثنا هستند. تلویزیون تا سال گذشته سقف برآوردی را در سطح دستمزدها برای فیلمنامه‌نویس در نظر می‌گرفت که به شکل عادی هر قسمت هشت میلیون تومان بود و این هشت میلیون سقف دستمزدها بود و این میزان به شکل خالص در اختیار فیلمنامه‌نویس قرار نمی‌گرفت و اگر کار به مشاور یا ناظر کیفی نیاز داشت، از این مبلغ کسر می‌شد.

فراز و فرود نرخ فیلمنامه‌نویسی در تلویزیون

تهیه‌کننده «بر سر دوراهی» تصریح کرد: نویسنده‌ای که از نظر تلویزیون اهمیت داشته باشد با همین هشت میلیون تومان برایش برآورد انجام می‌شد اما برخی از فیلمنامه‌نویسان (که البته فقط درباره سه یا چهار نفر حرف می‌زنم) که خودم جزو آن‌ها نیستم به جهت اهمیتی که برای شبکه یا تهیه‌کننده دارند، کاری به برآورد تلویزیون ندارند و رقمی را با تهیه‌کننده فیکس می‌کنند. به طور مثال ما پروژه‌ای داریم که پنج سال پیش دستمزد نویسنده برای هر قسمت آن ۲۲ میلیون تومان بوده است.

این نویسنده و تهیه‌کننده درباره اینکه تصویب یک سریال در شبکه یا سیمافیلم موجب این تفاوت خواهد شد یا خیر؟ بیان کرد: همه در یک شورا در سیمافیلم براورد می‌شود و وحدت رویه وجود دارد و تهیه‌کننده‌ای که برای فیلمنامه‌نویسی دستمزد بیشتری قائل می‌شود، این مابه‌التفاوت با نرخ سیمافیلم را از کد دستمزد تهیه‌کنندگی خود یا از جای دیگر تامین می‌کند. البته این میان پروژه‌هایی که اصطلاحاً می‌گوییم الف ویژه و الف فاخر طبیعتا از این نرخ دستمزدها فراتر هستند.

وی در بخش دیگر به نرخ دستمزد فیلمنامه‌نویس‌ها در شبکه نمایش خانگی اشاره و اضافه کرد: در شبکه نمایش خانگی شرایط فرق می‌کند. تهیه‌کننده‌ای روی یک قصه سرمایه‌گذاری می‌کند و قیمتی که در دستمزدهای نویسندگی در شبکه نمایش خانگی وجود دارد، تقریبا هیچ ربطی به تلویزیون ندارد و طبیعتا سطح دستمزدها خیلی بالاتر است حتی از نرخی که کانون فیلمنامه‌نویسان نیز تعیین کرده، بالاتر است.

نویسنده «هیولا» باید بیشتر از نرخ فیلمنامه‌نویسی بگیرند

نویسنده «پدر» با اشاره به سریال‌هایی مثل «هیولا» عنوان کرد: قطعا افرادی مثل پیمان قاسم‌خانی و امیر برادران برای سریالی مثل «هیولا» بیشتر از قسمتی ۳۰ میلیون گرفته‌اند که البته باید هم بیشتر بگیرند، چون چند ده میلیارد تومان براساس ایده آنها سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی با اشاره به نرخ‌هایی که توسط انجمن‌های صنفی تعیین می‌شود، اظهار کرد: کانون صدابرداران یا دیگر انجمن‌ها هم از این نرخ‌ها برای اعضای‌شان اعلام می‌کنند ولی لزوما اینگونه نیست که ضمانت اجرایی داشته باشد و بیشتر یک نظر مشورتی به اعضای صنف خودشان است.

تهیه‌کننده سریال «آقازاده» اضافه کرد: فیلمنامه‌نویسی که چند سال است کار نکرده، به قیمت‌هایی کمتر از این نرخ‌ها هم راضی می‌شود و قرارداد را امضا می‌کند، اگر امضا نکند کانون فیلمنامه‌نویسان ما مثل انجمن‌های آمریکایی عمل می‌کند؟ کسی مشکلات معیشتی او را حل می‌کند؟

نرخ فیلمنامه‌نویسی در تلویزیون قسمتی ۱۰ میلیون است

وی درباره نرخنامه نویسندگی در تلویزیون نیز اظهار کرد: رقم نگارش فیلمنامه در سال ۹۸ در حال تعدیل است ولی باز هم با این نرخنامه تفاوت دارد و شاید اکنون روی ۱۰ میلیون رسیده است.

عنقا با اشاره به اینکه هنوز این دستمزدها نسبت به بازیگران چندین برابر پایین‌تر است، گفت: متاسفانه دستمزدی که یک بازیگر درجه سه، در یک سریال شبکه نمایش خانگی طلب می‌کند حتما ۱۰ برابر یک نویسنده است. به ویژه برای نویسنده‌ای که هیچ شغل دیگری ندارد و باید خرج زندگی و همسر و بچه را بدهد. به هر حال موفقیت یک اثر به واسطه کار اوست و فیلمنامه است که ضامن بقا و اعتلای کار می‌شود و نرخ دستمزد برای فیلمنامه‌نویس هرچقدر هم باشد باز هم کم است.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بازیگران سینما تلویزیون فیلمنامه فیلمنامه نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۲۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟

مسعود کریمی خضرا مدیر گروه طنز سیمافیلم درباره سریال های جدید این گروه در تلویزیون به خبرنگار مهر بیان کرد: سریالی داریم که این روزها در حال نگارش است؛ یک درام ورزشی با مایه های طنز که به ورزش هندبال پرداخته و برادران هاشمی این سریال را به صورت مشترک می نویسند.

وی اضافه کرد: هادی عامل هاشمی، هدایت عامل هاشمی و علی عامل هاشمی نویسنده کار هستند که در آن به ایفای نقش هم می پردازند. هنوز درباره ترکیب تیم تولید و کارگردان صحبتی نشده است و جلوتر که برویم درباره آن تصمیم گیری می کنیم.

کریمی خضرا با اشاره به تولید یک سریال نوستالژیک تصریح کرد: سریالی هم داریم که برگرفته از یکی از آثار موفق دهه ۷۰ تلویزیون است. فضای این سریال در دهه ۶۰ می گذرد و قصه این سریال هم در دهه ۶۰ نوشته شده است و به دوران قبل از جنگ، آغاز و پایان جنگ می پردازد. نویسنده این مجموعه مصطفی زندی است و سوژه جذابی دارد که جزییات آن را بعداً بیشتر توضیح می دهیم.

وی درباره سریال «بدل» نیز بیان کرد: به زودی سریال «بدل» به آنتن می رسد که این مجموعه هم سوژه خوبی دارد. علی مسعودی کارگردان این سریال هم به تجربه ثابت کرده است که نزد مردم محبوبیت دارد.

مدیرگروه طنز سیمافیلم درباره اینکه چرا کمدی ها کمتر به آنتن می رسند، بیان کرد: حجم کمدی هایی که به آنتن تلویزیون می رسد تابعی از تایید اداره کل فیلمنامه سازمان است و سیمافیلم فقط ارگان تولید این فیلمنامه ها است. البته سریال هایی هم داریم که با مجوز خود رییس سازمان صداوسیما جلو می رود. هدایت و نظارت این آثار هم با اداره کل فیلمنامه است.

وی اضافه کرد: برای حجم آثار مرتبط با کمدی باید تایید اداره کل فیلمنامه را در نظر گرفت که البته شانه به شانه سیمافیلم فعالیت دارند؛ این اداره کل از حیث متن و سیمافیلم از حیث تولید.

کریمی خضرا در پایان با مثالی درباره آثاری که با مجوز رییس سازمان صداوسیما ساخته می شود، بیان کرد: فصل پیشین «نون.خ» در حال ساخت بود که رییس صداوسیما به پشت صحنه سریال رفت و همان جا اعلام کرد که باید فصل بعدی هم به تولید برسد و این فصل ساخته شد و ما درباره این آثار می گوییم که با مجوز خود رییس سازمان پیش می رود. حالا شاید اینها کمی خارج از عرف اداری باشد اما در نهایت زیر نظر اداره کل فیلمنامه نویسی و سیمافیلم پیش می رود.

کد خبر 6093417 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟